Vandaag is donderdag 13 juni
Heilige Antonius van Padua
 

categorie categorie Lezing
lezing
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 22 januari 2013    Evangelie van 2013-01-22
(Sint Vincentius)
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLezing - Islam, bedreiging of uitdaging?!
beschrijving

Stichting Kerk in Nood houdt dinsdagavond om 20.00 uur een lezing met als thema:

Islam, bedreiging of uitdaging?!

“Je ziekte dat is Christus, en er is geen kruid tegen gewassen. Je zult er nooit van genezen!” Die beschuldiging kwam van de oom van Mohammed al-Moussaoui vlak voordat die hem op een eenzame plek in Jordanië neerschoot. De bekeerde Mohammed, die nu Joseph Fadelle heet, had zich enkele jaren daarvoor in Irak van de Islam bekeert tot het Christendom. Die bekering leidde voor hem en zijn gezin een tijd van vervolging en vluchten in.

Dit waargebeurde verhaal over de onverdraagzaamheid van de Islam in Irak is schokkend. De Islam is een grote en diverse godsdienst in met name het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Nog nooit zijn we zo dicht en veelvuldig in contact geweest met de Islam als vandaag de dag. Maar wat weten we nu werkelijk van Moslims en hun geloof? Hoe kan de Kerk op een goede manier in contact en dialoog komen met hen? Wat is de uitdaging die zij en hun geloof aan ons geven?

Joris van Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, en Peter van Hoof, medewerker PR & Communicatie, zullen ons kennis laten maken met de Islam en uit eigen ervaring antwoord geven op de vele vragen die op ons afkomen. Na deze lezing zal het u duidelijk zijn dat er een duidelijke uitdaging voor u ligt.

info

Secretariaat Sint Martinusparochie
(050)  312 42 15
secretariaat@stmartinusparochie.nl
www.stmartinusparochie.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieSint Martinusparochie, Radesingel 4
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl