Vandaag is vrijdag 27 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 oktober    Evangelie van 2024-10-27
begintijd10:30 uur
 titelFranciscaans wandelen en bezinnen Herkenbosch
beschrijving

Op 27 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging een franciscaanse wandeling van ongeveer 14 kilometer in Herkenbosch. Start: 10.30 uur met koffie en thee, vertrek wandeling om 11.00 uur.

Ga je mee wandelen en bezinnen met Franciscus? We lopen ongeveer 14 kilometer in een afwisselend landschap langs vennen, bossen en weilanden. We beginnen de wandeling bij camping ’t Haldert aan de rand van Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch.

De Meinweg is een schitterend stukje natuur gelegen in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg, grenzend aan Duitsland. De naam ‘Meinweg’ is ontstaan uit het Keltische woord ‘gemeyne’, wat ‘gemeenschappelijk’ of ‘samen’ betekent. Het waren de ’gemeinde weiden’ waarvan de helft in Nederland ligt. Het dorp Herkenbosch is van vroeg-germaanse oorsprong. Hier werd de voorjaarsgodin Herke in het bos vereerd.

Onderweg passeren we kasteel Daelenbroeck. We sluiten de wandeling gezamenlijk af in de Mariakapel nabij het eindpunt.

Details

  • Vertrekpunt: camping ’t Haldert, Stationsweg 76, 6075 CD Herkenbosch.
  • Kosten: € 5 (gratis via het franciscaanse Rietfonds voor mensen met een beperkt budget).
  • Aanmelden: via shop.franciscaansebeweging.nl

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping in activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.

info

www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten

organisatieFranciscaanse Beweging
locatiecamping ’t Haldert, Stationsweg 76
plaatsHerkenbosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl