Vandaag is vrijdag 30 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 17 november 2020    Evangelie van 2020-11-17
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelBirgittabijeenkomst met Dr. Ria van den Brand
beschrijving

De werkgroep Birgitta-bijeenkomsten van parochiekern Rosmalen van de Heilige Mariaparochie van ’s-Hertogenbosch organiseert een vijftal lezingen per jaar over actuele en inspirerende onderwerpen in relatie met geloven en kerk zijn.

De lezingen vinden plaats in de Laurentiuszaal of Laurentiuskerk (ingang bij de toren), Oude Baan 1, 5242 HT Rosmalen. De H. Laurentiuskerk maakt deel uit van de Pastorale Eenheid H. Maria & H. Johannes ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Empel.

De lezingen beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De avonden worden uiterlijk om 22.00 uur afgesloten.
Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet nodig. Er wordt geen entree gevraagd, maar wij waarderen een kleine financiële bijdrage, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren en de sprekers een vergoeding kunnen bieden.

Dinsdag 22 september 2020
Dr. Llewellyn Bogaers, o.a. Cultuurhistoricus, directeur Levend Verleden Nu en schrijver. ‘Wat is Vrede? Welke verhalen en ervaringen hebben ons gevoed? Wat heeft de geschiedenis hierover te zeggen? Wat zijn historisch fenomenen die scheidslijnen gecreëerd hebben? Hoe kunnen wij die muren slechten door voor een ander perspectief te kiezen, door naast te vertellen ook te luisteren…’ Een avond - in het kader van de Vredesweek - georganiseerd in samenwerking met MOV-groep Rosmalen.

Dinsdag 17 november 2020 (verschoven van 31 maart 2020)
Dr. Ria van den Brandt, o.a. onderzoeker in de godsdienstwetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ria van den Brandt haar speciale deskundigheid betreft de Joodse Getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog, met name die van Etty Hillesum en hier spreekt zij deze avond over.

Januari 2021
Spreker is nog niet bekend.

Dinsdag 23 februari 2021
Joke Litjens, o.a. werkzaam geweest bij mediapastoraat RKK/KRO en Werkplaats voor de Ziel heeft opgezet. ‘Mensen die willen werken aan hun ziel hoeven niet allemaal af te reizen naar Santiago de Compostella, Israël of Rome’.

Dinsdag 23 maart 2021
Hans Alderliesten, o.a. adviseur bij maatschappelijk kennisinstituut, publiceert en spreekt over Augustinus. ‘Augustinus voor mensen van nu: Wij zijn de tijden’.
Zoals wij zijn, zo zijn de tijden…

info

(073) 52 11 053
birgittabijeenkomsten@gmail.com
www.mariajohannes.nl

locatieLaurentiuskerk, Oude Baan 1
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl