Vandaag is dinsdag 22 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 29 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-29
begintijd15:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelHerdenking Zalige Karl Leisner
beschrijving

Karl Leisner (* 28 februari 1915, † 12 augustus 1945) is een aantal keren in Nederland geweest. De heren Theo Giesbers en Henk Keukens hebben zich ingezet om Karls verblijf in Groesbeek letterlijk ‘onvergetelijk’ te maken.

Zondag 29 oktober vindt er een grootse Karl Leisner-bijeenkomst plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur. Allereerst de onthulling van het informatiepaneel op de hoek Knapheideweg/Ruyterstraat met een toespraak over Karls vakantiekamp. Burgemeesters en pastoors uit Kleve, Kranenburg en Berg en Dal zijn hopelijk aanwezig. Daarna wordt in optocht de route gevolgd die de jongens iedere dag ’s morgens voor de Heilige Mis in de Cosmas en Damianuskerk liepen. Daar wordt ook een paneel onthuld ter herinnering aan hun kerkbezoek. Vervolgens gaat het naar de kapel van Mariëndaal, voor een toespraak en de laatste panelen met Karls levensloop en teksten uit zijn dagboek over Mariëndaal.

Twee liederen “Meerstern, ich dich grüsse” en “Lobe den Herrn”, beide gezongen door Karl Leisner in Mariëndaal toen hij in 1928 bij de Duitse zusters op bezoek was, worden opnieuw gezongen. Tenslotte staan in ’t Groeske koffie met gebak (Kaffee und Kuchen) klaar.

Welkom om hierbij aanwezig te zijn, maar wilt u zich voordien s.v.p. aanmelden?

info

Dhr Giesbers
(024) 397 10 10
wilmagiesbers@hotmail.nl

www.karl-leisner.nl

locatie
plaatsGroesbeek (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl