kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

De hele maand oktober 2022

© Copyright 2022 - illustraties van Susanna Hüsstege (contact via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl)
foto: UNICEF/UN0606522/Moskaliuk

Oktober is Rozenkransmaand. Elk jaar vragen we Nederlandse en Belgische kinderen om in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans te bidden voor oorlogskinderen, kinderen die verschrikkelijk te lijden hebben als gevolg van oorlog.

Dit jaar vragen we kinderen om gebed voor Oekraïense kinderen. Voor leeftijdsgenootjes die nu zomaar in hun land te maken hebben met oorlogsgeweld of ervoor op de vlucht moesten. Volgens UNICEF, een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen, waren korte tijd na het begin van de oorlog al bijna 5 miljoen kinderen uit Oekraïne op de vlucht geslagen.

Een van die kinderen is Sophia. In maart besloot haar moeder dat het te gevaarlijk werd in hun dorp in het oosten van het land, dichtbij Rusland. Sophia wilde helemaal niet weg uit haar dorp en huilde veel, vooral omdat ze haar beste vriendinnetje moest achterlaten.

Vrede

Zoals UNICEF schrijft: “Waar alle kinderen bovenal behoefte aan hebben, is vrede.”

In Portugal vroeg Maria aan drie kinderen uit het dorp Fatima om de Rozenkrans te bidden om vrede te verkrijgen voor de wereld. Aan kinderen! Daarom vragen we juist ook aan kinderen om in oktober dit sterke gebed voor vrede te bidden. Voor vrede in Oekraïne en overal op aarde.

Knoop een eenvoudig Tientjesarmbandje

Een hulpmiddel om een Tientje van de Rozenkrans te bidden is een Tientjes-armbandje.
Met onderstaande beschrijving kun je eenvoudig zo'n armbandje maken.

18 oktober

Wereldwijd is op dinsdag 18 oktober weer
EEN MILJOEN KINDEREN BIDDEN DE ROZENKRANS
ondersteund door Kerk in Nood.
In heel veel landen gaan kinderen dan bidden voor vrede.

Graag aanmelden

Laat ons weten als u met kinderen een Tientje bidt in de Rozenkransmaand en/of deelneemt aan EEN MILJOEN KINDEREN BIDDEN DE ROZENKRANS

We hopen dat er weer op veel plaatsen wordt deelgenomen.Hoe bid je de Rozenkrans?

Om kinderen met dit gebed te helpen, hebben we allerlei materialen ontwikkeld.
Gratis te downloaden of tegen ongeveer kostprijs te bestellen.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman