Vandaag is vrijdag 27 september  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 3 t/m vrijdag 4 oktober    Evangelie van 2024-10-03
begintijd19:30 uur
 titelFranciscusfeest Stadsklooster San Damiano
beschrijving

Op 3 en 4 oktober vieren we het feest van de Heilige Franciscus van Assisi in het stadsklooster San Damiano te van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB´s-Hertogenbosch.

  • Op donderdag 3 oktober om 19.30 uur, in de kerk van het klooster: Transitusviering. In een intieme viering met rituelen, zang en teksten gedenken we het sterven van Franciscus; zijn overgaan naar het Land van de Levenden.
  • Op vrijdag 4 oktober, 10.30 uur, in de kerk: Feestelijke Eucharistieviering op het hoogfeest van Sint-Franciscus van Assisi met na afloop koffie en thee in het Franciscushuis.
  • Op vrijdag 4 oktober, 16.00 uur, in de kloostertuin: Dierenzegening. Alle dieren en hun baasjes die langskomen worden door een broeder priester met wijwater gezegend.
  • Op donderdag 4 oktober, 19.30 uur, in het Franciscushuis (van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA´s-Hertogenbosch): Onder begeleiding van br. Fer van der Reijken gaan we franciscaanse liederen zingen. Want zingen is 2x bidden, het geeft vrolijke en inspirerende voeding voor je ziel en je leert al zingend de franciscaanse spiritualiteit beter kennen.Inloop vanaf 19.00 uur. We zingen tussen 19.30- 21.30 uur. Wel even aanmelden in verband met koffie/thee en het aantal prints van de liederen op fervdreijken@gmail.com  of bel de portier van het klooster: 073 – 613 01 55. Prijs: gratis maar een vrijwillige bijdrage is mogelijk.

info

(073) 613 01 55

locatieStadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl