Vandaag is zondag 6 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 7 november    Evangelie van 2024-11-07
(Heilige Willibrord)
begintijd20:00 uur
 titelGeloof in de christelijke politiek
beschrijving

Op donderdagavond 7 november 2024 wordt in Dordrecht een avond gehouden met Eric Holterhues over geloof in christelijke politiek.

Deze avond zijn we bijzonder verheugd om de spreker, die ondanks zijn volle agenda tijd voor ons maakt. Te gast is senator Eric Holterhues, praktiserend rooms-katholiek en lid van de Eerste Kamer namens de ChristenUnie.

Aan de hand van een aantal stellingen gaat hij met ons in gesprek over politiek, sociaal denken en christelijk geloof. Hij staat stil bij de vraag of we wel een Eerste Kamer nodig hebben, wat de bedreigingen zijn voor de christelijke politiek, wat het katholiek sociaal denken inhoudt, hoe diverse pausen daar vorm en inhoud aan hebben gegeven en wat dit betekent voor het functioneren van de christelijke politiek. Ook gaat hij in op de prikkelende vraag wat de noodzaak is van een christelijke politiek. Kortom, het belooft een mooie, informatieve en interactieve avond te worden. Iedere geïnteresseerde is welkom.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl