Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 10 augustus    Evangelie van 2024-08-10
 titelNacht van de Antwerpse Kerken
beschrijving

Op zaterdag 10 augustus 2024 organiseert het Toeristenpastoraat Antwerpen de jaarlijkse nacht van de kerken. 17 Antwerpse kerken openen hun deuren.

900 jaar geleden kwam Sint Norbertus naar Antwerpen om het kapittel van de Sint Michielskerk te hervormen. Acht van de twaalf kanunniken gingen niet mee in de ideeën van Norbertus en stichtte het kapittel van Onze Lieve Vrouw bij de bescheiden Mariakapel, Later verscheen op deze plaats de kathedraal. De eens zo machtige Sint Michielsabdij bestaat niet meer en haar gebouwen zijn verdwenen.

De verschillende kerken staan vanwege deze gebeurtenis 900 jaar geleden stil bij hun eigen ontstaansgeschiedenis.

info

info@topa.be
www.topa.be

locatie
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl