Vandaag is zaterdag 27 juli
Titus Brandsma
 

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdinsdag 3 t/m vrijdag 6 september    Evangelie van 2024-09-03
begintijd15:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKloostervierdaagse
beschrijving

We zijn deze dagen te gast bij de Minderbroeders-Franciscanen, een orde die in de 13e eeuw is gesticht door Franciscus van Assisi. Het eeuwenoude klooster waar we verblijven, ligt in het monumentale stadje Megen. Omdat ook de Clarissen hier al vele eeuwen een klooster hebben, wordt Megen ook wel het ’Assisi aan de Maas’ genoemd. 

Er is veel direct contact met de broeders: onze kamers bevinden zich tussen hun kamers en ook eten we samen met hen. Ook zullen we een gezamenlijk gesprek hebben met een van de broeders.

Megen ligt in een uitgestrekt uiterwaardengebied waar de laatste decennia de natuur steeds meer ruimte heeft gekregen. Verder heeft het klooster een werkelijk prachtige tuin: de Hof van Lof. Het is een ideale plek voor wie graag de stilte opzoekt.

Praktisch

  • De aankomst in het klooster is op dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur; het vertrek is op vrijdag rond 14.00 uur.
  • Je verblijft op een eenvoudige éénpersoons kamer. Iedere kamer heeft een wastafel. Toiletten en douches zijn op de gang.
  • Het standaardtarief is € 295,-. Voor mensen met een bruto-inkomen kleiner dan € 27.500,- per jaar, is het tarief € 245,-.
  • Het maximum aantal deelnemers is 9. Het minimum is 6.
  • Na opgave ontvang je een bevestigingsmail. Daarin wordt je verzocht om € 100,- als aanbetaling over te maken. Na deze betaling is je aanmelding definitief. 
  • Annulering: tot 3 weken voor aanvang kun je je aanmelding kosteloos annuleren. De aanbetaling krijg je dan teruggestort. Daarna niet meer.
  • Ongeveer twee weken voor de aanvang, krijg je een mail met praktische informatie (over route, maaltijden, enz.) en wordt je gevraagd om het resterende deel van het inschrijfgeld te betalen.

info

(0411) 677 621
(06) 2091 2983

locatieFranciscanenklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl