Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdinsdag 16 juli    Evangelie van 2024-07-16
begintijd15:00 uur
 titelNeomistenmis twee Franciscaner minderbroeders
beschrijving

Op zondagmiddag 16 juli (start 15.00 uur) vindt er in de kathedraal een bijzondere Neomistenmis plaats. Twee Franciscaner Minderbroeders zullen voor de eerste keer de H. Eucharistie opdragen. Een week ervoor, op, 6 juli, ontvangen zij in Aleppo (Syrië) de priesterwijding.

De beide wijdelingen zijn niet alleen broeders bij de Franciscaanse Minderbroeders, maar ook tweelingbroers. Zij behoren tot de Custodie van het Heilig Land en maken deel uit van de Franciscaner gemeenschap bij de Heilig Grafkerk in Jeruzalem.

Deze kerk is gebouwd op Golgota, op de plaats waar Jezus gekruisigd en begraven werd. Belangrijker: het is de plaats van de verrijzenis. Omdat hun moeder in Nederland woont en de Franciscanen hun zetel hebben in onze binnenstad, lag de keuze voor de hand om juist in de Sint-Jan hun Eerste Heilige Mis te vieren.

Graag verwelkomen wij de beide Minderbroerders George Paulo Jallouf en Johnny Jallouf in onze parochie voor de viering van hun Neomistenmis. Deze Eucharistie wordt in het Arabisch gevierd. Na afloop kunt u van beide neomisten de zegen ontvangen. Natuurlijk zijn alle belangstellenden van harte welkom bij deze bijzondere viering.

info

www.sintjandenbosch.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl