Vandaag is zaterdag 27 juli
Titus Brandsma
 

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 25 t/m zondag 27 oktober    Evangelie van 2024-10-25
begintijd18:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKunstretraite: De kunst van het bekijken
beschrijving

Inspiratieweekend begeleid door jezuïet Bert Daelemans. Tijdens deze stilteretraite gaan wij aan de slag met foto’s die ons inspireren rond de vraag van het menszijn. Diverse dynamieken (een inleiding, een begeleide beschouwing van een foto, een groepsgesprek) brengen ons op het spoor van het mysterie van het leven. De stilte, maar ook het samen op tocht zijn, zal ons hierin helpen. Voor wie dat wil is er ’s avonds na het avondgebed de mogelijkheid tot een rustig gesprek en ontmoeting met andere deelnemers.

p. Bert is een Vlaamse jezuïet die momenteel theologie doceert aan de Universidad Pontificia Comillas in Madrid en de KU Leuven. Als theoloog-architect is hij in het bijzonder gefascineerd door (religieuze) ruimtes en kunst die mensen kunnen raken.

Verloop van het weekend

  • De begeleider geeft een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning aan de hand van fotografische afbeeldingen. Je krijgt overwegingen mee om in je persoonlijke tijd mee op weg te gaan. In de namiddag is er een geleide meditatie. 
  • Dagelijks zijn er gebedsmomenten en een eucharistieviering.
  • Er is steeds mogelijkheid tot een individueel gesprek met p. Bert of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij. 
  • ​De retraite verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst mag er gepraat worden met elkaar. Zo maak je samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite.

Dagorde (onder voorbehoud)8 u. Ontbijtbuffet
8.45 u - 9.00 u.: Ochtendgebed
Aansluitend: Spirituele inleiding
mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider
Koffie/thee

11.30 u. Eucharistieviering
12.15 u. Middagmaal
mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider
Koffie/thee
15.30 u. Spirituele inleiding
18 u. Avondmaal
21.00 u. Dagsluiting

info

09 / 2265226
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl