Vandaag is zaterdag 27 juli
Titus Brandsma
 

categorie categorie Lezing
lezing
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 24 september    Evangelie van 2024-09-24
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelPaus Franciscus - lezing Emmanuel Van Lierde
beschrijving

Paus Franciscus komt eind september op bezoek naar België. Aanleiding is de 600ste verjaardag van de KU Leuven.
Vaticaankenner Emmanuel Van Lierde mocht de paus al herhaaldelijk ontmoeten. Tijdens deze lezing zal hij meer vertellen over deze ontmoetingen, over het werk, het beleid en de prioriteiten van onze huidige paus.

Filosoof en theoloog Emmanuel Van Lierde was vijftien jaar actief bij het christelijke opinieweekblad Tertio, waarvan vijf jaar als hoofdredacteur. Eerder publiceerde hij Welkom in Rome. Kruispunt van de wereldkerk (2020). In 2023 verscheen van hem Paus Franciscus. De conservatieve revolutionair, een boek waarin hij op zoek gaat naar de prioriteiten van Jorge Mario Bergoglio sj en de balans opmaakt bij de tiende verjaardag van diens fascinerende pontificaat.

info

09 / 2265226
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl