Vandaag is zondag 7 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 2 juni    Evangelie van 2024-06-02
begintijd08:30 uur
 titelSacramentsprocessie Meerssen
beschrijving

Vanaf 1222 wordt in Meerssen jaarlijks het Sacramentsoctaaf gevierd, een bijzondere beleving waarin de verering van het Heilig Sacrament centraal staat en waar, door de eeuwen heen en tot de dag van vandaag, vele pelgrims de weg naar de Basiliek maken.

Al vele eeuwen is Meerssen nauw verbonden met de Basiliek, Meerssen is trots op haar Basiliek. Niet uitsluitend het prachtig gotische kerkgebouw maar ook zeker de rijke historie en de wijze waarop gedurende acht eeuwen onafgebroken de Sacramentsverering plaatsvindt, geeft aan hoe “Meerssen” zich betrokken voelt bij haar Basiliek.

Het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament, Sacramentsdag is tenslotte ontstaan in Meerssen en Bisdom Luik.

Het Octaaf 2024 wordt geopend op Sacramentsdag, donderdag 30 mei en duurt tot en met donderdag 6 juni. Op zondag 2 juni is de grote Sacramentsprocessie waaraan vele groepen en verenigingen deelnemen en waar in heel Meerssen de vlag gehesen wordt en de straten versierd worden. Dit jaar gaat de Processie door het centrum van Meerssen.

Het thema van het Octaaf 2024 is: “Heer, maak dat ik zien kan” De Broedermeesters van het Heilig Sacrament zijn nauw betrokken bij de organisatie van het Octaaf en willen graag alle kernen van Groot-Meerssen hierbij betrekken.

Uw deelname aan de Processie in welke vorm dan ook stellen wij bijzonder op prijs. Ook de kinderen van de basisschool en onze jongeren worden van harte uitgenodigd om samen met velen naar eeuwenoude gewoonte in Processie door de straten te trekken. Mogen wij weer op uw deelname rekenen? Acht eeuwen Sacramentswonder… waard om SAMEN te herdenken en SAMEN te vieren.

Wilt u informatie over de Sacramentsprocessie dan kunt u contact opnemen met Jack Franssen van de Broeder-meesters op nummer: 06-37733563.

info

(06) 377 33 563
www.parochieclustermeerssen.nl

locatieBasiliek van het Heilig Sacrament, Markt 17
plaatsMeerssen (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl