Vandaag is zaterdag 27 juli
Titus Brandsma
 

categorie categorie Politiek
politiek
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 mei    Evangelie van 2024-05-25
(Sint Urbanus)
begintijd17:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelJongerenmeeting over de Europese verkiezingen
beschrijving

In Nederland vinden de Europese verkiezingen plaats op donderdag 6 juni 2024. Om een verantwoordelijke stem uit te brengen, heeft het jongerenplatform van COMECE (de Europese Bisschoppenconferentie) een Toolkit geschreven die ons kan helpen goed na te denken over onze standpunten. Daarom komen wij graag op zaterdag 25 mei met jongeren samen in Utrecht. Aan de hand van de synodale gespreksmethode praten we over de vragen die worden gesteld in de Toolkit.

Het is belangrijk dat je deze Toolkit (klik hier) al goed gelezen hebt en over de vragen een mening hebt gevormd, zodat we vlot met elkaar in gesprek kunnen gaan. Op een respectvolle wijze willen we discussiëren over de thema’s die aan bod komen in de Toolkit.

Mgr. Hoogenboom is hulpbisschop van Aartsbisdom Utrecht en o.a. bisschoppelijk gedelegeerde in de Europese Bisschoppenconferentie (COMECE). Lucas Brinkhuis is sinds 2019 Statenlid voor Groenlinks in Overijssel en sinds 1 januari 2022 Fractievoorzitter. Lucas is vanuit Nederland lid van de jongerenraad van COMECE en heeft de Nederlandse vertaling van deze Toolkit geschreven. Hij zal deze avond ook aanwezig zijn.

We verwachten een kleine groep – daarom staat de bijeenkomst vooralsnog gepland in het bisschopshuis aan de Maliebaan. Meld je tijdig aan zodat we zo nodig een grotere ruimte kunnen regelen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Sarah via  jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl
We vragen een kleine vergoeding voor het eten.

Programma
17.30 uur - Aanvang
18.00 uur - Samen eten
19.00 uur - Gesprek over de Toolkit
21.00 uur - Borrel

info

jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl
www.jongaartsbisdom.nl/bijeenkomst-over-europese-verkiezingen

organisatieBisdom Utrecht
locatieBisschopshuis, Maliebaan 40
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl