Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 1 t/m donderdag 4 juli    Evangelie van 2024-07-01
 titelStudieweek mystiek
beschrijving

Ieder jaar organiseert het Titus Brandsma Instituut aan het begin van de zomer een goed bezochte studieweek mystiek. Dit jaar staat van 1 juli t/m 4 juli de grote Perzische dichter en mysticus Jalal al-Din Rumi centraal.

Wat maakt hem ook na 750 jaar nog steeds ongekend populair in de islamitische wereld, en in de laatste decennia steeds meer in het Westen? Rumi wordt beschouwd als een mysticus die de religie van de liefde propageerde. Wat is zijn boodschap van liefde die mensen ongeacht hun achtergrond aantrekt? Samen duiken we een week lang in het fascinerende werk van Rumi.

Rumi was een theoloog, tot zijn ontmoeting met de mysticus Shams die hem transformeerde. Diep geraakt door het bijzondere karakter van Shams en zijn onconventionele manier om God te benaderen, ervoer Rumi zulke krachtige momenten dat hij dichter werd. Hij schreef een uitzonderlijke hoeveelheid gedichten. In deze studieweek duiken we in Rumi’s biografie, zijn werk en mystieke filosofie én zijn receptiegeschiedenis.

In vier dagen gaat Prof. dr. Asghar Seyed-Gohrab (Universiteit Utrecht) samen met de cursisten aan de slag met het werk van Rumi. Het is zowel mogelijk fysiek, als online deel te nemen aan de studieweek.

info

www.ru.nl/titusbrandsmainstituut/kennis-evenementen/studieweek-mystiek/studieweek-mystiek-2024

locatieRadboud Universiteit, Maria Montessori gebouw, ruimte MM 00.025
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl