Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 30 juni    Evangelie van 2024-06-30
 titelProcessie van het heilig Hout
beschrijving

Sinds 2013 worden er in Dordrecht elk jaar twee splinters (reliek) van het Kruishout van Christus in processie rondgedragen door de binnenstad. Het startpunt is de Grote Kerk waar de splinters in de Middeleeuwen ooit werden vereerd en het eindpunt vormt de Antoniuskerk (schuin tegenover het centraal station) waar de reliekhouder met de splinters na de processie teruggebracht wordt naar een eigen rustaltaar achter in de kerk. De processie vindt als regel plaats op de eerste zondag na het Hoogfeest van Petrus en Paulus op 29 juni.

De organisatie van de processie is in handen van een broederschap die de naam draagt: ‘Broederschap van het Heylighe Hout van Dordt’. Aan het hoofd van die broederschap staat een deken die deel uitmaakt van een bestuur dat uit een beperkt aantal personen bestaat. Daarnaast zijn er de vrienden van de broederschap die op velerlei terrein hand- en spandiensten vervullen. Ook is het altijd mogelijk om als vriend toe te treden tot de broederschap.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieOnze-Lieve-Vrouwekerk, Lange Geldersekade 2
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl