Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 november    Evangelie van 2024-11-02
(Allerzielen)
 titelKatholieke Jongerendag - Connect
beschrijving

Op zaterdag 2 november 2024 houdt Jong Katholiek, de jongerenafdeling van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, een Katholieke Jongerendag (KJD). Vanuit heel het land zijn jongeren tussen 16 en 30 jaar welkom in De Schuilplaats in Ede om hun geloof te beleven en andere jongeren te ontmoeten. Het thema is ‘Connect’ en sluit aan bij het Jaar van gebed 2024 in de Rooms-Katholieke Kerk.

“De KJD was in 2023 een groot succes,” vertelt projectleider Arieke van Reeken. Samen met een kernteam bereidt zij het programma voor 2024 voor. “Dit jaar hebben we gekozen voor een ruimere locatie om groei te faciliteren en een nóg mooiere jongerendag te kunnen houden. We willen het enthousiasme dat we bij zo veel jongeren hebben gezien verder laten uitgroeien en de deelnemers stimuleren mee te bouwen aan een levende kerk in Nederland. Het zal een dag worden van nieuwe ontmoetingen en weerziens.”

Breed gedragen organisatie
De voorbereidingen voor de KJD zijn al in volle gang. De organisatie bestaat uit verschillende werkgroepen van jongeren uit de bisdommen, nieuwe bewegingen, congregaties, katholieke studentengroepen en enkele jongeren uit migrantengroepen. Daarmee wordt de Katholieke Jongerendag een breed gedragen initiatief waar jongeren zich welkom voelen en gesterkt worden in hun christelijke identiteit.

Programma
Tijdens de KJD worden er verschillende gelegenheden aangeboden om te bouwen aan een persoonlijke relatie met God. Het programma bevat onder andere sprekers, muziek, een heilige mis, workshops en ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Ook tieners tussen 12 en 15 jaar zijn met een tiener- of vormselgroep van harte welkom om aan te sluiten bij het programma. Voor hen zijn er op verschillende momenten eigen programma-onderdelen.

De katholieke jongerendag vindt plaats op de vooravond van het jubileumjaar dat de Rooms-Katholieke Kerk wereldwijd viert in 2025. Het voorbereidingsjaar op dit jubeljaar, is het Jaar van gebed. Tijdens de KJD staat dit Jaar van gebed centraal.

info

www.rkkerk.nl

organisatieJong Katholiek
locatieDe Schuilplaats, Otterloseweg 18a
plaatsEde (Gelderland)
postcode67
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl