Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 23 april    Evangelie van 2024-04-23
(Sint Joris)
begintijd20:00 uur
 titelGregoriaanse zang en zijn geschiedenis
beschrijving

Gregoriaanse zang kent een lange traditie in de Rooms-katholieke kerk. Het ligt ten grondslag aan ons moderne muziekschrift.

De geschiedenis van de gregoriaanse zang kent meerdere wortels. Eén daarvan reikt tot in de oosterse, islamitische zang. Vanuit verschillende tradities heeft het gregoriaans zich ontwikkeld tot wat het vandaag is.

Helaas staat de gregoriaanse zang onder druk vanwege ontkerkelijking. Toch duikt het af en toe op in populaire muziek. Maar het best komt de gregoriaanse zang tot uiting waar het voor bedoeld is: dienstbaar aan de liturgie tot meerdere eer en glorie van God.

Robert van Herk
Gastspreker Robert van Herk studeerde cum laude af in kerkmuziek en neemt ons mee op een tocht door de geschiedenis van het gregoriaans en laat ons diverse fragmenten horen.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl