Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 12 t/m zondag 14 april    Evangelie van 2024-04-12
 titelLente (bloesem) wandeling
beschrijving

3-daagse wandelreis over oude ‘wegen met zegen’ (Over-Betuwe)
Ontwikkeld en aangeboden in samenwerking met de Stichting Wegen met Zegen

Vrijdag 12 april 2024 t/m zondag 14 april 2024 (NIEUW, voldoende plek vrij)

In samenwerking met Margreet Sanders van de ‘Stichting Wegen met Zegen’ is deze reis speciaal voor jou ontwikkeld.

Wil jij (opnieuw) kennis maken met pelgrimeren? Wandel je liever met een aantal mede-pelgrims dan alleen? Wil jij wel eens bij een klooster slapen? Als één of meer van deze dingen ook voor jou geldt, is begeleid pelgrimeren een heel goede optie!

Tijdens deze reis maak je kennis met een deel van de de in 2022 ontwikkelde en geopende Pelgrimsroute ‘Wegen met Zegen’. Deze bijzondere route nodigt je uit om gaandeweg  stil te worden.

Details

  • Deze wandelreis start in Nijmegen en eindigt daar ook. 
  • Je loopt tijdens deze reis tussen de 11 en 18  kilometer per dag.  Wij volgen daarbij de oude wegen van de nieuwe pelgrimsroute ‘Wegen met Zegen’.
  • Tijdens de reis is het mogelijk kennis te maken met de (klooster-)spiritualiteit. Zo  wordt je tijdens deze reis ontvangen met een pelgrims-ritueel. En natuurlijk heb je de ruimte om deel te nemen aan één of meerdere vieringen in het klooster.
  • De reis is kleinschalig en persoonlijk. Er  is voldoende ruimte om samen of alleen te lopen/zijn. Er is voldoende ruimte om je eigen (pelgrims)ervaring te verdiepen.
  • Je slaapt op een eigen kamer in het Dominicaner Klooster in Huissen
  • De reis wordt begeleid door een Dominicanes (Marga Zwiggelaar) en door Margreet Sanders (pelgrim, pastor en mede-initatiefnemer van deze pelgrimsroute)
  • Je wordt tijdens deze wandeldagen goed verzorgd. Maaltijden, lunchpakketten, bagagevervoer, transfers en een eigen kamer zijn inbegrepen.

info

opstapmetirene.nl/lente-pelgrimsreis-vanuit-een-klooster

locatie
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl