Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 21 april    Evangelie van 2024-04-21
begintijd15:30 uur
 titelViering verjaardag Sant’Egidio
beschrijving

Op zondag 21 april viert de Gemeenschap van Sant’Egidio haar 56-jarig bestaan met een dankviering in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam, voorgegaan door Mgr. Ron van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden. Aansluitend is er een receptie in het naastgelegen Huis van Sant’Egidio.

Sant’Egidio zet zich al 56 jaar onvermoeibaar in voor de kwetsbaren in de stad en voor de vrede. De internationale beweging staat bekend om het trouw nabij blijven aan vrienden van de straat, eenzame ouderen, kinderen uit kansarme wijken, vluchtelingen en migranten, gevangenen en mensen met een beperking.

Ook in steden in Nederland is  Sant’Egidio aanwezig en draagt hier bij aan de leefbaarheid en menselijkheid door haar werk met dak- en thuisloze mensen, armen, ouderen, kinderen, vluchtelingen, migranten en gevangenen. Een aanwezigheid die goed is voor de mensen die geholpen worden, maar ook voor de vele vrijwilligers die zich voor hen inzetten en ervaren dat goed doen ieder ook goed doet.

Voor de feestelijke viering van deze verjaardag zijn al deze vrienden van harte uitgenodigd, net als alle anderen die bij Sant’Egidio betrokken zijn of haar een warm hart toedragen. Allen samen: arme vrienden, sympathisanten, bondgenoten en vrijwilligers vormen we immers een volk van mensen over grenzen en generaties heen. Het is een moment om samen de vreugde te beleven van onderlinge vriendschap en solidariteit.

De viering vindt plaats in de Mozes en Aäronkerk aan het Amsterdamse Waterlooplein. Deze kerk is van oudsher een plek van barmhartigheid. Voor de kerk staat het beeld van de Homeless Jesus: een dakloze man, liggend op een bankje, herkenbaar aan de wonden op zijn voeten. Het is een oproep om deze mensen niet te negeren maar in hen de menselijkheid te blijven herkennen.

Programma
Om 15.30 uur is er een Eucharistieviering uit dankbaarheid waarin mgr. Ron van den Hout, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, zal voorgaan in de Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207 in Amsterdam.

Vanaf 17.00 uur bent u hartelijk welkom bij de feestelijke receptie in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205, Amsterdam.

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieMozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl