Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 9 november    Evangelie van 2024-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd20:15 uur
 titelConcert Voces8
beschrijving

Dankzij de Stichting Maurice Pirenne zal het beroemde koor VOCES8 naar de Sint-Jan komen voor een concert in het kader van 750 jaar koorzang in de Sint-Janskathedraal, waarbij de groep onder andere enkele werken van Maurice Pirenne tot gehoor zal brengen.

Het in 2023 Grammy genomineerde Britse vocaal ensemble VOCES8 is trots om met hun muziek mensen te kunnen inspireren en het plezier van zingen te kunnen delen. De groep heeft een breed repertoire met zowel a cappella composities als samenwerkingen met grootse muzikanten, orkesten, dirigenten en solisten. Veelzijdigheid en het vieren van diverse muzikale expressies staan centraal in hun uitvoeringen en de opleidingsethos, die ze zowel online als in persoon delen.

Sinds de oprichting in 2005 heeft VOCES8 in vele bekende gebouwen gestaan, waaronder onder andere: Wigmore Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Berlin Philharmonie, Cité de la Musique Paris, Vienna Konzerthaus, Tokyo Opera City, NCPA Beijing, Sydney Opera House, Mariinsky Theatre Concert Hall, Victoria Concert Hall Singapore, Palacio de Bellas Artes Mexico City. Afgelopen seizoen hebben ze meer dan 100 optredens gehad verdeeld over het Verenigd Koninkrijk, Europa, Amerika, Australië en Azië.

Ze hebben zowel met concerten als geluidsopnames in de studio samengewerkt met muzikanten als: Paul Simon, Jacob Collier, Eric Whitacre, Christopher Tin, Olafur Arnalds, Rachel Podger, Jack Liebeck, Bomsori Kim, Jonathan Dove, the English Chamber Orchestra, the Royal Philharmonic Orchestra, the Philharmonia Orchestra en vele anderen.

Bestel hier tickets à € 20 per persoon:
stichting-maurice-pirenne.weticket.com/concert-voces8

info

www.750jaarkoorzang.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl