Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 7 april    Evangelie van 2024-04-07
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
begintijd17:15 uur
 titelEucharistieviering ter ere van Frans vd Lugt
beschrijving

Wij gedenken de gewelddadige dood van Frans van der Lugt sj op de tiende verjaardag van zijn overlijden. Op zondag 7 april 2024 om 17.15 uur met een eucharistieviering in De Krijtberg te Amsterdam.

Op 7 april 2014 werd Pater Frans van der Lugt vermoord in Syrië. Het grootste deel van zijn werkzame leven had deze Nederlandse pater jezuïet  doorgebracht in Syrië. De burgeroorlog in Syrië bereikte een triest dieptepunt in 2014: de binnenstad van Homs werd belegerd en uitgehongerd. Pater Frans bleef bij zijn mensen. Uiteindelijk werd hij vermoord omdat hij weigerde partij te kiezen - hij was er voor álle mensen.

Iedereen is welkom voor deze herdenkingsdienst, in De Krijtberg, Singel 446 in Amsterdam.

info

www.jezuieten.org/agenda/herdenkingsdienst-in-amsterdam-pater-frans-tien-jaar-later

locatieDe Krijtberg, Singel 446
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl