Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 april    Evangelie van 2024-04-20
begintijd13:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelLeven met psalmen II
beschrijving

Dit voorjaar zijn er opnieuw drie bijeenkomsten gepland waarin de wereld en de cultuur van de psalmen worden voorgesteld en toegelicht. Daarbij wordt veel nadruk gelegd op verklaring van de tekst en de betekenis van psalmen voor ons hier en nu, binnen en buiten de kaders van liturgie en kerkmuziek.

De 150 psalmen zijn eeuwenoude wereldliteratuur en vormen een rode draad in liturgie en kerkmuziek. Tegelijkertijd zijn psalmen de eigen gebedsteksten van het volk van God, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Wie ze leest, bidt, zingt, erbij mediteert, ziet zijn hele leven langskomen. Immers alles wat zich kan voordoen in het leven en de wereld van de mens is terug te vinden in deze 150 teksten. Maar tegelijkertijd verkondigt datzelfde psalmboek ons ook dat niets helemaal buiten God om gaat.

De drie bijeenkomsten worden dit voorjaar twee keer aangeboden: in Gulpen en Venray. Belangstellenden mogen zelf kiezen welke plek voor hen het beste past. Voorkennis van psalmen of bijbel is niet vereist, iedereen is welkom! Er wordt een bijdrage van € 5,- per keer gevraagd!

Data 2024:

  • Parochiezaal Gulpen
    Zaterdagen 17 februari, 9 maart, 20 april 2024
    13.30 uur - 15.00 uur
  • Grote Kerk Venray
    Zaterdagen 24 februari, 16 maart, 13 april 2024
    14.00 uur - 15.30 uur

info

activiteiten@sgv-roermond.nl
www.sgv-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieParochiezaal
plaatsGulpen (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl