Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 t/m woensdag 6 november    Evangelie van 2024-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd19:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelBezinningsdagen - Verbindende communicatie
beschrijving

Deze dagen staan in het teken van luisteren naar jezelf, de ander en God. Ze zijn bedoeld voor priesters, diakens en pastoraal werkers/-sters. Overige mensen die in parochies werkzaam zijn, bijvoorbeeld leden van leiderschapsteams, kunnen deelnemen op aanbeveling van hun pastoor.

Het doel is om zicht te krijgen op één of meerdere thema’s die je belemmeren om goed te communiceren met anderen. We nemen communicatieve processen onder de loep, proberen reacties bij onszelf te herleiden en obstakels bij onszelf te (h)erkennen. We kijken daarbij wat God ons aanreikt aan praktische middelen om in het dagelijks leven meer ruimte te scheppen om de ander en onszelf beter te leren kennen en begrijpen en daardoor God meer te laten handelen door ons heen.

De dagen zullen niet in stilte zijn, maar we willen de dagen wel in een sfeer van gebed en stilte laten plaatsvinden. Er zullen diverse inleidingen worden aangeboden met praktische oefeningen en verwerkingsopdrachten.

De meeste inleidingen zullen gegeven worden door Gabriella Buirma-Rieu. Zij is coach in Verbindende Communicatie en Bemiddeling. Dit is een vorm van communiceren, waarbij je je eigen reacties beter leert begrijpen, daardoor ook de ander beter kunt begrijpen en dus meer in verbinding kunt blijven.

  • Geef je snel op! Er is plaats voor maximaal tien personen.
  • Het programma duurt van zondagavond 3 november 19.00 uur tot en met woensdagmiddag 6 november 2024 13.30 uur (afsluiting met de lunch).
  • Locatie is het Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt.

info

Mirjam Spruit (stafmedewerkster van CPS)
mirjamspruit.cps@kloosterbrakkenstein.nl
www.parochiespiritualiteit.org/?tribe_events=bezinningsdagen-verbindende-communicatie

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl