Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 22 april    Evangelie van 2024-04-22
begintijd15:30 uur
eindtijd18:30 uur
 titelBijeenkomst Kathedralenbouwers
beschrijving

De kathedralenbouwersbijeenkomst vindt jaarlijks plaats in de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch.

Programma 2024
Quo vadis Europa en Nederland?

Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de neoliberale euforie die erop volgde zagen veel beleidsmakers de wereld meer en meer als een groot dorp, waarin grenzen van geringere importantie werden geacht, economieën opener werden en we een schijnbaar oneindige groei van de wereldhandel meemaakten.

In de recente jaren echter is het geopolitieke veld aan grote veranderingen onderhevig en heeft tegelijk de leefbaarheid van onze planeet een zeer hoge urgentie gekregen. In dit krachtenveld moet Europa en daarbinnen ook Nederland zich naar een nieuwe positie manoeuvreren, die recht doet aan economische en maatschappelijke verworvenheden en die daarnaast zowel (brede-) welvaartsvast als duurzaam is. Waarbij politiek en samenleving na lange tijd van grenzeloos vertrouwen en grenzeloos samenwerken, zich lijken terug te willen trekken achter de eigen voordeur. We zoeken een nieuwe balans, een weg vooruit.

Robert-Jan Smits geeft zijn inleiding de titel “Quo vadis Europa..?” en hij zal vanuit zijn achtergrond het Europese perspectief neerzetten. Daarna zal Ingrid Thijssen meer inzoomen op de noodzakelijke beleidskeuzes in Nederland.

Wim van de Donk zal als moderator optreden.

info

info@kathedralenbouwers.nl
www.kathedralenbouwers.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl