Vandaag is dinsdag 21 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 20 mei    Evangelie van 2024-05-20
(2e Pinksterdag)
 titelLandelijke Open Kerkendag
beschrijving

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024, wordt er een nieuwe editie gehouden van Open Kerkendag. In het hele land zullen kerkgebouwen open zijn voor bezichtiging en gebed. De rooms-katholieke bisdommen werken samen met de Protestantse kerk en met enkele provinciale erfgoedorganisaties. De dag wordt georganiseerd door Stichting Open Kerkendag.

Parochies zijn uitgenodigd om op Tweede Pinksterdag de deuren wijd open te zetten en belangstellenden extra gastvrij te ontvangen. Het is aan de parochies om deze dag verder vorm te geven. Al naar gelang de eigen mogelijkheden kan worden samengewerkt met lokale erfgoedorganisaties, kunstenaars, vrijwilligersorganisaties, heemkundekringen, musici, wereldwinkels en anderen.

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter de stenen muren? In veel kerken is zoveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijven van musea kunt spreken. Maar de gebouwen huisvesten vaak óók het kloppende hart van geloofsgemeenschappen. Dát mag gezien worden en dat is precies de boodschap van Open Kerkendag. Kom binnen en laat je inspireren door een bezielde omgeving waar soms al eeuwenlang gebeden is.

info

www.openkerkendag.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl