Vandaag is donderdag 13 juni
Heilige Antonius van Padua
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 17 februari    Evangelie van 2024-02-17
begintijd13:00 uur
 titelNicolaasacademie
beschrijving

In het voorjaar van 2024 organiseert de Sint-Nicolaasacademie weer diverse lezingen met als thema “Aan de vruchten herkent men de boom”.

 • Zaterdag 17 februari
  Dr. Benno A. Zuiddam is hervormd predikant en ethicus aan de VU Amsterdam (HHS). Wie echt belijdenis van de waarheid doet, gaat daarnaar handelen. Natuur en Schriftuur als kenbronnen van de ethische grondstructuur van de samenleving, belicht vanuit Dante en Hiëronymus Bosch.
 • Zaterdag 16 maart
  Chris Rutenfrans is criminoloog en journalist voor Wyniasweek. Hij zal spreken over het boek van de Hongaars-Amerikaanse natuurkundige Stanley L. Jaki, De verlosser van de wetenschap. Alleen het christelijke geloof in een rationele Schepper kon de moderne wetenschap voortbrengen.
 • Zaterdag 20 april
  Bisschop Mutsaerts is hulpbisschop van Den Bosch. Zijn lezing gaat over de humanisering van Europa n.a.v. zijn laatste boek: Van waarheid tot woke.
 • Zaterdag 25 mei
  Rypke Zeilmaker is schrijver, onderzoeker (natuur & wetenschap) en fotograaf van Interessante Tijden. Rypke zal spreken over de SDG’s, de sustainable development goals en of deze verenigbaar zijn met de Christelijke leer.
 • Zaterdag 15 juni
  Pieter-Jan van Giersbergen MA is junior-conservator van Museum Ons Lieve Heer op Solder. Hij spreekt over de geschiedenis van het katholieke erfgoed van Amsterdam en de uitdagingen bij het beheer van dit erfgoed.

Bovenzaal Sint Agneskerk, Amstelveense weg 161-163 Amsterdam.
Aanvangstijd: 13.00 uur
Toegang is €7,50 en kan worden overgemaakt op rekeningnummer:
NL24 INGB 0000 4515 11 t.n.v. Sint Nicolaas Academie o.v.v. welke lezing.
(betalen kan ook contant bij de zaal)

info

sintnicolaasacademie@gmail.com

locatieBovenzaal Sint Agneskerk, Amstelveenseweg 161
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl