Vandaag is donderdag 13 juni
Heilige Antonius van Padua
 

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 16 t/m zondag 18 februari    Evangelie van 2024-02-16
begintijd16:00 uur
 titelPetrus en Jezus: een boeiende vriendschap
beschrijving

Inspiratieweekend onder begeleiding van Wauthier de Mahieu sj. Geheel in de sfeer van de ignatiaanse spiritualiteit neemt de begeleider je mee in het verhaal van de ontmoeting tussen Petrus en Jezus: twee vrienden die elkaar vinden en nooit meer loslaten. We stappen in hun sporen en ontdekken wat hun gezamenlijke verhaal ons vandaag nog elke dag kan leren.

Wauthier de Mahieu sj inspireert je vanuit het evangelie en de ignatiaanse traditie. Een weekend in stilte om tot jezelf en verdieping te komen. Verloop van de retraite De begeleider geeft ’s morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Je krijgt overwegingen mee om in je persoonlijke tijd mee op weg te gaan. Dagelijks zijn er gebedsmomenten en een Eucharistieviering, Er is steeds mogelijkheid tot een individueel gesprek met Wauthier of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.

​Het weekend verloopt in stilte (soms met muziek op de achtergrond tijdens de maaltijd). Alleen bij het avondmaal bij aankomst en bij het middagmaal bij vertrek, mag er gepraat worden met elkaar. Zo maak je samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd. Voor wie dit verlangt: ’s avonds kun je andere deelnemers ontmoeten voor een rustige babbel.

Dagorde
(onder voorbehoud)

08.00 uur Ontbijtbuffet
09.00 uur Ochtendgebed

Spirituele inleiding mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider

Koffie/thee
11.30 uur Eucharistieviering
12.15 uur Middagmaal
Mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider

Koffie/thee
15.30 uur Spirituele inleiding
18.00 uur Avondmaal
21.00 uur Dagsluiting
21.15 uur Mogelijkheid tot gezellige babbel

info

09 / 226 52 26
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl