Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 1 t/m vrijdag 9 augustus    Evangelie van 2024-08-01
 titelPriestervakantie
beschrijving

Grootseminarie St. Willibrord nodigt alle priesters van harte uit om in de zomer van 2024 mee te gaan op de priestervakantie naar het heiligdom van Mont Sainte-Odile, gelegen ten zuidwesten van Straatsburg in Frankrijk. De priestervakantie is van donderdag 1 augustus t/m vrijdag 9 augustus.

Mont Sainte-Odile
De Mont Sainte-Odile (Duits: Odilienberg) is een berg in de Vogezen in Frankrijk. De berg ligt ten noordwesten van Barr op het grondgebied van de gemeente Ottrot. De berg is vernoemd naar Odilia van de Elzas. Op de berg van 767 meter staat het klooster Mont Sainte-Odile, dat ook wel met de naam Hohenb(o)urg wordt aangeduid. Hier is het verblijf gelegen. Het bedevaartsoord bestaat uit een kloosterkerk en vier kapellen. Uniek is het adembenemende uitzicht over de Vogezen.

Verblijf
Deelnemers krijgen een eigen kamer met douche en toilet in combinatie met halfpension aangeboden. ’s Ochtends is er voor het ontbijt van 9.00 uur een gezamenlijke Eucharistieviering met lauden. ’s Avonds om 19.00 uur zijn de vespers met aansluitend de gezamenlijke avondmaaltijd.

Erop uit!
De reis is uitdrukkelijk opgezet als vakantie en niet als retraite. Gedurende de week zijn er uitstapjes voor de hele groep. Het staat eenieder echter volledig vrij elke dag op eigen wijze in te vullen. Er is keuze genoeg. Voor de cultuurliefhebbers ligt Straatsburg niet ver weg en voor de sportievelingen zijn er prachtige bergwandelingen te maken.

Vervoer
Zoals gebruikelijk reizen de deelnemers met elkaar in auto’s af naar Mont Sainte-Odile. De afstand vanaf Amsterdam naar Mont Sainte-Odile is ongeveer 600 kilometer. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel.

Kosten van de reis & aanmelding
Deelname aan de priestervakantie kost € 899 en dient voor aanvang van de reis te worden voldaan. De reissom is exclusief vervoer. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Opgave is mogelijk tot 24 mei 2024 per e-mail via pklaver@willibrordseminarie.nl , met vermelding van adresgegevens en telefoonnummer. Contactpersoon is de heer P. Klaver, bereikbaar via telnr. 072-505 1073 tijdens kantooruren.

info

P. Klaver
(072) 505 1073
pklaver@willibrordseminarie.nl
www.willibrordseminarie.nl

organisatieDe Tiltenberg
locatieMont Sainte Odile
plaatsOttrott
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl