Vandaag is woensdag 21 februari  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf donderdag 8 februari    Evangelie van 2024-02-08
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKathedraalschool - Lees - Raak de wonden aan
beschrijving

De parochie van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch heeft voor geloofsvorming een ‘Kathedraalschool’ opgezet met diverse activiteiten. Zo zijn er Sint-Jansavonden, Bezinningsavonden, Leesavonden, cursussen en Sacramentenvoorbereiding.

Leesavonden
Onder deskundige leiding lezen we samen delen uit geestelijke boeken met de
mogelijkheid daar samen over te reflecteren en te delen.

Tomáš Halik “Raak de wonden aan”
In twee bijeenkomsten lezen we samen het boek ‘Raak de wonden aan’ van de Tsjechische priester en theoloog Tomáš Halík. In navolging van de apostel Thomas laat Halík in dit boek zien dat we juist in de confrontatie met het lijden van de wereld God kunnen ontmoeten. Ons geloof in God is geloof in een gewonde, gekruisigde Jezus. Halik combineert scherp commentaar op onze seculiere tijd met toegankelijke reflecties op kernthema’s van het christelijk geloof. We reflecteren tijdens deze twee avonden samen op dit uitdagende boek van deze prikkelende denker.

De avonden worden begeleid door theoloog Marijn de Jong, parochiaan van de Sint-Jan die in 2017 promoveerde op een proefschrift over de verhouding geloof en rede.

Data

  • Donderdag 8 februari 2024
  • woensdag 21 februari 2024

info

(073) 613 0314
secretariaat@sintjandenbosch.nl
www.kathedraalschool.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl