Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 28 september t/m zondag 1 oktober 2023    Evangelie van 2023-09-28
 titelJacob van Eyckfestival - Beijaardconcerten
beschrijving

Nadat we in 2018 de succesvolle 1e editie van het Jacob van Eyckfestival hadden afgesloten, was meteen al duidelijk dat het naar meer smaakte: dit muzikale saluut aan de blinde jonkheer Jacob van Eyck moest en zou een vervolg krijgen. We wisten toen al dat het ingewikkelder zou worden: geen inbedding meer in het omvangrijke herdenkingsprogramma Heusden 700 en dus ook geen festival met gratis toegang voor iedereen.

Des te meer zijn we nu verheugd dat we er weer staan met een programma dat voor jong en oud van alles te bieden heeft en nog steeds gratis toegankelijk is. Het hart van het festival lig in ’s-Hertogenbosch. Dat is niet vreemd met twee over de hele wereld beroemde beiaarden.

De Vestingsstad Heusden is de geboorteplaats van Jacob van Eyck, vandaar dat we gebruik maken van het klinkend erfgoed in Heusden en Drunen. We mogen ons inmiddels het grootste Nederlands festival voor beiaardmuziek noemen!

Jacob van Eyck was niet alleen beiaardier van Heusden en Utrecht, maar ook een goede blokfluitist, die veel muziek heeft geschreven voor dit instrument. Op zondag 1 oktober zijn wij betrokken bij de Brabantse blokfluitdag die wordt afgesloten met een concert van het blokfluitorkest en de beiaard in Kunstencentrum het Pieck te Drunen.

Graag bedanken we de gemeente ’s-Hertogenbosch, gemeente Heusden, het Prins Bernhard Cultuurfonds, onze vrienden, sponsors en anonieme geldgevers voor hun onmisbare steun.

We wensen u een inspirerend muziekweekend toe!

info

www.jacobvaneyckfestival.nl

locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl