Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaans Jongerenwerk

Franciscaans Jongerenwerk

Website E-mail

Het FJW gaat uit van de minderbroeders Franciscanen, Capucijnen en de zusters Clarissen. Dit zijn broeders en zusters die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi en hun leven daarop hebben afgestemd.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2023    Evangelie van 2023-09-29
(Aartsengelen)
 titelFranciscaans Jongeren Treffen
beschrijving

Van 29 september tot en met 1 oktober organiseren we het franciscaans jongerentreffen. Ons jaarlijks terugkerend evenement voor jongeren van 16 t/m 30 jaar. Gedurende dit weekend is er plek voor ontmoeting, bezinning én ontspanning. Bijzonder dit jaar is dat we via de livestream op zaterdagavond aansluiten bij Together 2023 het oecumenisch avondgebed in Rome waarvoor de paus jongeren uit de hele wereld heeft uitgenodigd.

Wat gaan we doen?
Rondom het thema Geloof in de toekomst zijn er workshops. Denk hierbij o.a. aan een vegetarische kookworkshop, jouw duurzame bucketlist en ecologische voetafdruk en wat kunnen Clara en Franciscus ons leren over de toekomst. Naast het oecumenisch avondgebed met de paus sluiten we aan bij de gebedsmomenten van de broeders, nemen we de tijd voor Stille aanbidding en bezoeken we op zondagochtend de eucharistieviering in de kloosterkerk.

Aan ontspanning is ook gedacht. Een pubquiz, een franciscaanse bingo en een sportieve uitdaging ontbreken niet dit weekend.

Verblijf
We overnachten in tenten in de kloostertuin en eten samen met de broeders. De maaltijden, drankjes en versnaperingen zijn bij de kosten inbegrepen, een slaapzak en een slaapmatje neem je zelf mee. Ook is er voldoende ruimte om je eigen tent op te zetten.

info

www.minderbroedersfranciscanen.net/activiteiten/franciscaans-jongerentreffen-2023

organisatieFranciscaans Jongerenwerk
locatieMinderbroeders francisanenklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl