Vandaag is zaterdag 9 december  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdonderdag 9 t/m zondag 12 november    Evangelie van 2023-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd15:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKeerdagen De Huijberg
beschrijving

Van 9 t/m 12 november 2023 worden in De Huijberg te Huijbergen weer Keerdagen gehouden.

Als ambitieuze koopman wil Franciscus via het slagveld hogerop naar de ridderstand. Maar in Spoleto overvalt hem de twijfel en hij kiest voor de weg van de allerhoogste. Deze keuze brengt hem dichter bij zichzelf, dichter bij de vogels en de krekels, bij melaatsen, rovers en bedelaars, maar ook bij de machtige leiders van zijn tijd, zoals de Paus en de Sultan van Egypte.

Ook onze keuzes maken verliezers, aarde en armen verkommeren. De roep van de aarde en de armen laat ons niet onberoerd.

Dit weekend geeft aandacht aan de sporen die onze welvaart achterlaat, maar ook aan de schoonheid van het wonderlijke leven om ons heen. Zo verzamelen we energie en perspectief voor het dragen en delen van onze verantwoordelijkheid. We laten ons daarbij inspireren door Bach, de natuur, en Laudato si’ - de encycliek van Paus Franciscus die ons oproept tot ‘ecologische bekering’.

Wat staat ons te doen, en wat en wie hebben we daarvoor nodig?

Een gezamenlijk programma van de Broeders van Huijbergen (broeder Bram Hommel en broeder Theo Eijkhoudt) en de Huijberg (Marjan Bosch). Met verzorging door de Huijberg.

Bijdrage: € 200 pp

info

post@dehuijberg.nl
www.dehuijberg.nl/keerdagen

locatieDe Huijberg, Boomstraat 7
plaatsHuijbergen (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl