Vandaag is dinsdag 25 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 6 t/m dinsdag 10 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-06
 titelBedevaart Banneux met Aartsbisdom Utrecht
beschrijving

Van 6 t/m 10 oktober 2023 is vanuit het Aartsbisdom Utrecht een bedevaart naar Banneux. In Banneux staat Maria centraal, omdat zij daar verschenen is aan Mariëtte Beco. De afgelopen jaren hebben al veel pelgrims deze bedevaart meegemaakt. In die vijf dagen volgen zij een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag is er een Eucharistieviering. De pelgrims bidden de Kruisweg, er is een viering met handoplegging, bidden samen bij de Bron en brengen een kaarsen- en/of bloemhulde aan Maria.

Behalve tijd voor gebed, rust en bezinning zijn er ook voldoende momenten voor gezelligheid en onderlinge ontmoeting. Tijdens deze vijfdaagse bedevaart gaat er een speciaal team mee bestaande uit geestelijken, arts en verpleegkundigen, verzorgers en helpers. Er zijn voldoende voorzieningen in de Hospitaliteit in Banneux aanwezig, ook als er van een rolstoel gebruik gemaakt moet worden.

Deze vijfdaagse bedevaart is voor iedereen, en zeker ook voor zieken, voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn en voor ouderen. De organisatie, door inzet van vele vrijwilligers, is zodanig dat de bedevaartganger optimaal aan alle activiteiten mee kan doen. De reis wordt gemaakt per bus en de deelnamekosten bedragen circa € 365. In dit bedrag zijn alle kosten begrepen, zoals die van heen- en terugreis en ook de kosten van verblijf en begeleiding.

info

www.aartsbisdom.nl/agenda_items/bedevaart-naar-banneux-in-oktober

organisatieBisdom Utrecht
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl