Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 25 september 2023    Evangelie van 2023-09-25
 titelWat vraagt God van mij? - Kom en zie-jaar
beschrijving

Het ‘Kom en zie-jaar’ wil mannen (18-45 jaar) die zich oriënteren op hun roeping helpen ontdekken wie Jezus is en waartoe God hen roept. In mei werd het eerste ‘Kom en zie-jaar’ afgesloten. In september wordt het jaar opnieuw aangeboden.

In het ‘Kom en zie-jaar’ denk je na over de vraag: Waartoe ben ik geroepen? Waar kan ik mij aan geven? Wat vraagt God van mij? ‘Kom en zie’ is een jaar dat heel concreet bij deze zoektocht wil helpen.

“Telkens weer gaan mensen samen met God op zoek naar hun toekomst”, vertelt spirituaal pastoor Jeroen Smith. Samen met rector Broeders van Vronesteyn begeleidt hij het programma. “Christus brengt mensen bijeen in zijn Kerk. Daar helpen we elkaar om samen de weg te gaan die Hij ons wijst. Het zoeken naar je roeping hoef je dus niet alleen te doen. Het is zelfs beter om dat samen met anderen te doen en je daarbij te laten begeleiden door de ervaring van mensen uit de Kerk.”

De drie vaste onderdelen van het ‘Kom en zie-jaar’ zijn maandelijkse ontmoetingen op Vronesteyn, thuis of in een kerk een wekelijks uur van gebed aan de hand van teksten en vragen, en persoonlijke begeleiding door een priester, diaken of pastoraal werker van het bisdom Rotterdam, die als tochtgenoot met de deelnemer meeloopt.

“Het traject heeft mij structuur gebracht. En rust om te ontdekken wat God van mij wil”, vertelt een van de deelnemers aan het eerste ‘Kom en zie-jaar’. “Ik had een concrete vraag en heb in dit jaar een antwoord gekregen. Ik wilde mijn leven anders gaan inrichten wat betreft mijn werk. Ik heb in dit jaar keuzes gemaakt en nu een andere baan.” “Ik had juist geen heldere vraag”, zegt een ander. “Daarom zou ik nooit hebben gegoogeld op bijvoorbeeld de vraag: priester of diaken worden? Maar ik heb daar dit jaar wel serieus over nagedacht.”

Bisschop Van den Hende beveelt het jaar ‘Kom en zie’ van harte aan. Het jaar wordt aangeboden door het bisdom Rotterdam samen met de priester- en diakenopleiding Vronesteyn.

info

www.bisdomrotterdam.nl/roeping

organisatieBisdom Rotterdam
locatieVronesteyn, Park Vronesteyn 14
plaatsVoorburg (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl