Vandaag is dinsdag 25 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 26 april t/m zondag 4 mei 2025    Evangelie van 2025-04-26
(Koningsdag)
 titelNationale bedevaart naar Rome
beschrijving

Paus Franciscus nodigt gelovigen uit om als Pelgrims van hoop naar Rome te komen in het Jubeljaar 2025. De bisschoppen van Nederland willen gezamenlijk met pelgrims uit de zeven Nederlandse bisdommen op deze uitnodiging ingaan. In de meivakantie, in heel Nederland is deze van 26 april tot en met 4 mei 2025, wordt daarvoor een Nationale Bedevaart georganiseerd naar Rome.

Tijdens de meivakantie van volgend jaar organiseren de Nederlandse bisdommen een bedevaart naar Rome. Het betreft een vlieg- of busreis. Er is geen apart aanbod voor gezinnen maar er geldt een gezinsarrangement (korting voor de kinderen). Voor 75 jongeren uit heel Nederland is er een speciale jongerenreis (eigen locatie in Rome). Het algemene programma omvat drie vieringen in de grote basilieken en de deelname aan de algemene audiëntie met de paus. Voor de genoemde prijzen geldt: vervoer naar Rome v.v., verblijf halfpension, OV-kaart in Rome.

  • 26 april-3 mei: achtdaagse busreis voor € 1.465 p.p.
  • 27 april-2 mei: zesdaagse vliegreis voor € 1.525 p.p.
  • Jongerenreis (18-30 jaar), speciaal aanbod: 1.185 p.p.
    Kinder- en jongerenkorting (t/m 29 jaar): 200 p.p.

Jubeljaar 2025
Het thema voor het Jubeljaar 2025 is Pelgrims van hoop. Een jubeljaar wordt in de Katholieke Kerk om de 25 jaar gevierd. Het meest recente gewone jubeljaar vond dan ook plaats in het jaar 2000, toen de wereld en de katholieke Kerk zich voorbereidden om het nieuwe millennium in te gaan.

Paus Franciscus noemt “het Jubeljaar altijd een gebeurtenis van grote spirituele, kerkelijke en sociale betekenis in het leven van de Kerk.” Hij herinnert eraan dat sinds het jaar 1300, toen het eerste Heilige Jaar plaatsvond “Gods heilige en getrouwe volk deze viering heeft ervaren als een speciale gave van genade, gekenmerkt door de vergeving van zonden en in het bijzonder door de mildheid als volledige weergave van de barmhartigheid van God.”

In de Kerk is een Jubeljaar, of Heilig Jaar, een belangrijke religieuze gebeurtenis. Een Jubeljaar is “gewoon” als het na de gebruikelijke periode van 25 jaar valt, en “buitengewoon” wanneer het wordt afgekondigd voor een buitengewone gebeurtenis. In 2015 riep paus Franciscus bijvoorbeeld een Buitengewoon Heilig Jaar van Barmhartigheid uit.

info

www.rome2025.nl

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl