Vandaag is woensdag 4 oktober
Werelddierendag / Sint Franciscus
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 maart    Evangelie van 2023-03-19
(Zondag Laetare / Heilige Jozef)
begintijd14:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelSchola Cantorum - Stemworkshop
beschrijving

Wij nodigen kinderen uit groep 3, 4 en 5 uit om met ons kennis te maken tijdens een gratis stemworkshop op zaterdag 11 en zondag 19 maart 2023. Tijdens deze workshop wordt dan met spelletjes gekeken of de stem van de kinderen voldoende zuiver is en of zij genoeg ritmegevoel hebben. Nieuwsgierig geworden?

De Schola Cantorum van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch is een koor met een rijke traditie, waar sinds tijden kinderen met veel plezier musiceren en een goede muzikale vorming krijgen.

Muzikale ontwikkeling en plezier in zingen!
Regelmatig verschijnen er in de pers artikelen dat muziek maken en vooral zingen zo goed zijn voor de ontwikkeling en het leerproces van kinderen. Met een koorinstituut als de Schola Cantorum ‘om de hoek’ hebben veel kinderen de kans om op een hoog niveau te musiceren in de prachtige Sint-Janskathedraal. Naast het zingen biedt de Schola Cantorum de kinderen ook de nodige ontspanning door het ondernemen van leuke activiteiten, zoals sport, het jaarlijkse kamp, spelmiddagen, enzovoorts.

Wat biedt de Schola?
Als lid van de Schola Cantorum ontvangt uw kind:

  1. een goede en gedegen muzikale opleiding
  2. diverse diploma’s, waaronder als eerste het officieel erkende diploma Algemene Muzikale Vorming.

De stemworkshop
De stemworkshop wordt georganiseerd voor kinderen uit groep 3, 4 en 5. Tijdens de workshop wordt met spelletjes gekeken of de stem van de kinderen voldoende zuiver is en of zij genoeg ritmegevoel hebben. De stemworkshop vindt in het repetitielokaal van de Schola Cantorum plaats, achter de Sint-Jan. Deelname hieraan verplicht u tot niets en er zijn geen kosten aan verbonden. Na deze workshop nodigen wij u en uw kind uit voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst geven wij informatie over het koor, de zangopleiding die wordt geboden en de overige zaken.

info

www.schola.nl/Web/147-stemworkshop

locatieSint-Janshuis, Sint-Janskerkhof 8
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl