Vandaag is vrijdag 1 maart  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 24 maart 2023    Evangelie van 2023-03-24
begintijd19:30 uur
 titelLaatste Avondmaal - Leonardo da Vinci
beschrijving

Op vrijdag 24 maart 2023 houdt Frans de Kok een lezing over: ‘Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in Milaan en Tongerlo’.

Eén van de beroemdste schilderwerken ooit is ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci in Milaan. Het originele fresco in Milaan is in slechte staat, maar de Abdij van Tongerlo in België bezit sinds 1545 een getrouwe en mooie replica van het oorspronkelijke schilderwerk. Het is in België een beroemd schilderij. Frans de Kok, die zich in het kunstwerk heeft verdiept, zal aan de hand van lichtbeelden over alle facetten van ‘Het Laatste Avondmaal’ spreken. Een echte aanrader in de veertigdagentijd!

Frans de Kok (1948) is gepensioneerd jurist en een gepassioneerd historicus.

De lezing vindt plaats in de parochiezaal van Onze Lieve Vrouw, Stokstraat 46a, Maastricht op vrijdag 24 maart om 19.30 uur. U gelieve zich aan te melden via het parochiekantoor info@olv-sintpieter.nl of 043-3214694.

info

(043) 321 46 94
info@olv-sintpieter.nl
www.olv-sintpieter.nl

locatieOnze Lieve Vrouw, Stokstraat 46a
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl