Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 februari 2023    Evangelie van 2023-02-05
begintijd16:00 uur
 titelGedichten en Gregoriaanse vespers in de kerk
beschrijving

In de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar wordt al sinds enkele jaren een viertal keer per jaar een viering gehouden waarbij Gregoriaanse gezangen worden omlijst met moderne gedichten en bijzondere muziek.

Zondag 5 februari is er om 16.00 uur weer een dergelijke vesperviering. Een gregoriaans gelegenheidskoor onder leiding van Paul Zweers zingt een viertal getijden van de Vespers van Maria Lichtmis.

Marlous van de Beeten zal gedichten voordragen van vrouwelijk dichters onder wie de IJslandse Vilborg Dagbjartsdottir (1930-2021) en M. Vasalis. Een bijzondere bijdrage levert Mayke van den Broek met een viertal muzikale bezinningsmomenten. De viering zal worden afgesloten met het in Iran momenteel veel gehoorde gedicht ‘Bani Adam’ van de dertiende eeuwse dichter Saadi ( 1212-1295).

Begin februari zijn de dagen al merkbaar langer. De sapstromen in de bomen en planten komen langzaam op gang en dieren ontwaken uit hun winterslaap Het aloude feest van Maria Lichtmis op 2 februari was een belangrijk scharnierpunt in het plattelandsleven. Tot dan lag de arbeid in en rond de boerderij nagenoeg stil om daarna weer langzaam opgang te komen. In kerkelijk opzicht wordt met Lichtmis de kersttijd afgesloten. In protestantse kerken is dit feest evenwel vrijwel onbekend.

info

Wim van Heugten
(0316) 26 42 35

locatieSint Martinuskerk, Kerkweg 8
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl