Vandaag is vrijdag 1 maart  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 23 januari 2023    Evangelie van 2023-01-23
begintijd19:45 uur
eindtijd21:00 uur
 titelOnlinevorming Liefde en Seksualiteit 2023
beschrijving

Speciaal voor jongeren van 16 tot 30 jaar wordt er opnieuw een online vorming Liefde & Seksualiteit georganiseerd. Vanuit een katholieke visie worden er vragen besproken zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij de ware voor mij is?’, ‘Waarom wachten met seks tot het huwelijk?’ en ‘Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?’

Deze vorming wordt per zoom gehouden op vijf maandagavonden: 23 en 30 januari en 6, 13 en 20 februari 2023. Tijd van 19.45 - 21.00. Er is plaats voor ongeveer 15 personen.

Indeling avonden
De eerste avonden geeft Kapelaan Luc Simons een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet. 

Dan getuigt het echtpaar Loenen -22 jaar getrouwd- over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk. 

We vinden het heel belangrijk om in te gaan op al jullie vragen over dit thema. Via dit Google formulier(link is external) kun je anoniem al je vragen naar ons sturen. Tijdens de vorming worden deze beantwoord.  

Deelname is gratis. 

Aanmelden kan via de website.
In het weekend van 22-24 september 2023 organiseren we weer een jongerenweekend over dit thema!

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond, hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd. 

Theologie van het lichaam
In de ‘Theologie van het Lichaam’ werkt Johannes Paulus II een hele christelijke antropologie uit met als bijzonder aandachtveld de betekenis van de lichamelijkheid, de seksualiteit en het verlangen tussen man en vrouw om hun leven met elkaar te delen. In zijn onderricht werkt de paus uiteindelijk toe naar een huwelijkstheologie waarin het huwelijk, overeenkomstig de traditie van de Kerk en in het bijzonder het verdiepend onderricht van het tweede Vaticaans Concilie, wordt beschreven als een ‘gemeenschap van leven en liefde’.

info

sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/onlinevorming-liefde-en-seksualiteit-2023

organisatieBisdom Breda
locatieOnline
plaatsNederland
bisdomBreda
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl