Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 25 maart 2023    Evangelie van 2023-03-25
(Aankondiging van de Heer)
begintijd13:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelLiturgische vorming
beschrijving

Als katholieken vieren we op zondag de eucharistie. De kerk noemt deze viering bron en hoogtepunt van heel het christelijk leven. We beluisteren er het Woord van de Heer, nemen het tot ons, we bidden, zingen en danken, we vieren het leven, het lijden, de dood en de verrijzenis van Jezus Christus en we wijden onszelf aan Hem toe, om vanuit die zondagsviering te leven en te groeien als christenen. En dat alles omdat de Heer het zelf gevraagd heeft: ‘Blijft dit doen om Mij te gedenken!’ Waarbij Hijzelf in ons midden komt.

Waarom vieren we zoals we vieren? Wat betekenen de afzonderlijke handelingen? Hoe staan we er zelf in? Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor allen die er zich in willen verdiepen: acolieten, kosters, zangers, lectoren, kerkbestuurders, mensen die de kerk verzorgen en anderen die er met hart en ziel bij betrokken zijn of anderszins geïnteresseerd zijn…

Data & onderwerpen

 • 8 oktober & 12 november 2022: Uitvaartliturgie (1 & 2)
  Mis of crematorium?
  Er bestaat wellicht een spanningsveld tussen de uitvaartliturgie van de kerk en de verwachtingen van families en uitvaartondernemingen. En nu dan…?
 • 26 november & 10 december 2022: Liturgie & devotie (1 & 2)
  Naar de Mis of een kaars opgestoken?
  De kerk legt veel nadruk op het vieren van de Sacramenten als het hart van gelovig leven. Tegelijk lijken de privédevoties veel geliefder… En nu dan?
 • 11 & 25 maart 2023: Goede Week en Pasen
  Als Pasen & Pinksteren op één dag vallen…
  Miljoenen kijken naar The Passion. In de kerken is het leeg op deze dagen. Nochtans gaat het om het hart van het kerkelijk jaar… En nu dan?

Aanmelding: activiteiten@sgv-roermond.nl
Men kan ook aan afzonderlijke bijeenkomsten deelnemen.
Kosten € 5 per bijeenkomst ter plekke te voldoen.

info

activiteiten@sgv-roermond.nl
www.sgv-roermond.nl

locatieParochiehuis, Kapelaan Pendersplein 10
plaatsGulpen (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl