Vandaag is woensdag 4 oktober
Werelddierendag / Sint Franciscus
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 29 januari    Evangelie van 2022-10-01
 titelTentoonstelling - Franciscus van Sales
beschrijving

Tentoonstelling over het leven en spiritualiteit van Franciscus van Sales in het kader van zijn 400ste sterfdag.

Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Salesianen van Don Bosco zijn initiatiefnemers van deze tentoonstelling, maar zij zijn niet de enige congregaties die werken vanuit de Salesiaanse spiritualiteit. De tentoonstelling biedt een overzicht van alle ordes en congregaties die op een of andere manier met Franciscus van Sales verbonden zijn. Op speelse wijze wordt zijn spiritualiteit verbonden met het leven anno 2022.

Korte introductiefilmpjes geven een beeld van zijn leven en laten zien hoe Salesiaanse deugden als zachtmoedigheid, geduld, vriendschap en vrijheid doorwerken in een pedagogisch model dat Don Bosco verder heeft uitgewerkt. In de kapel van het voormalige klooster van de zusters van het Arme Kind Jezus worden ook kunstschatten uitgestald die rond deze kerkleraar gemaakt zijn: paramenten, monstransen, reliekschrijnen.

De tentoonstelling wordt gehouden op een plek waar vele sporen van Salesiaanse inspiratie te vinden zijn.

Openingstijden

  • donderdag en vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
  • zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

info

Jack de Groot
(06) 53 76 93 69
jackdegroot@oblaten.osfs.nl
www.oblaten.osfs.nl

www.deschatvansimpelveld.nl

locatieMuseum de Schat van Simpelveld, Kloosterstraat 68
plaatsSimpelveld (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl