Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie processie
processie
wanneerwoensdag 31 mei 2023    Evangelie van 2023-05-31
(Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
begintijd19:00 uur
 titelMariaprocessie - Onzen Dag
beschrijving

Dinsdag 31 mei “Onzen Dag” wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten.

Jaarlijkse processie
Jaarlijks op 31 mei is er in Elshout om 19.00 uur een Sacramentsprocessie vanuit de kerk St. Jan Evangelist naar de Mariakapel en terug. Aansluitend aan de processie is er een Eucharistieviering. Elk jaar wordt een bijzondere bedevaartganger gevraagd om als hoofdcelebrant voor te gaan in deze processie. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze bedetocht.

Wonderbare Moeder van Elshout
In de twaalfde eeuw, aldus de legende, was een Drunense boer op zijn akker aan de Gorseweide, vlas aan het zaaien. Vermoeid van zijn werk en door dorst gekweld, zag hij opeens een majestueuze vrouw voor zich verschijnen. Hij vroeg haar om drinken en het water, dat zij uit de nabijgelegen sloot schepte, was het smakelijkste, dat hij ooit had gedronken. Terwijl hij zijn dorst lest, voelt hij de liefde voor Maria in zijn hart ontbranden en hij besluit, wanneer het vlas gerijpt is, een kapel ter ere van haar te zullen bouwen. Als hij de volgende dag bij zijn akker komt, ziet hij dat het vlas op wonderbaarlijke wijze tot rijpheid is gekomen. Hij plukte een handvol vlas en spoedde zich ermee naar de pastoor. Nauwelijks had dit gerucht zich onder de dorpsbewoners verspreid, of zij ijlden naar de Gorseweide om zich te overtuigen. Spoedig verrees een kapel met op het altaar een beeld van de moedermaagd. Hier verhoorde Maria de gebeden van haar kinderen.

info

www.wonderbaremoeder.nl/maria-bedevaart

locatieSint Jan Evangelist kerk, Kerkstraat 37
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl