Vandaag is donderdag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 10 juli    Evangelie van 2022-07-10
begintijd11:00 uur
 titelHerdenkingsviering Martelaren van Gorcum
beschrijving

Jaarlijks wordt in Brielle stilgestaan bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). Het is dit jaar precies 450 jaar geleden dat de Martelaren van Gorcum stierven vanwege hun geloof in de Eucharistie en hun trouw aan de paus. Zaterdag 9 juli is het daarom de feestdag van Bosschenaar H. Leonardus Vechel.

Op zondag 10 juli 2022 wordt in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een speciale Eucharistieviering opgedragen ter herdenking van de Martelaren van Gorcum en in het bijzonder H. Leonardus Vechel. De H.Mis begint om 11.00 uur.

info

www.sintjandenbosch.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl