Vandaag is zondag 26 juni  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni    Evangelie van 2022-06-18
begintijd13:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelWorkshop Natuurmandala’s leggen
beschrijving

Op zaterdag 18 juni organiseren Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging een workshop natuurmandala’s leggen van 13.30 - 15.30 uur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in ’s-Hertogenbosch. Kosten € 12,50. Kom je verbondenheid met de natuur ervaren door natuurmandala’s te leggen in de kloostertuin!

Franciscus van Assisi zag alle schepselen - de mens, de dieren, de bomen en planten, de natuurverschijnselen, de aarde en de aardse elementen - als gelijkwaardig aan elkaar. Daarom noemde hij alle schepselen zijn broeders en zusters. In onze tijd zien we de natuur soms als iets waar we als mens boven staan, in plaats van dat we onszelf als onderdeel ervan zien. Die verbondenheid kunnen we (opnieuw) aanwakkeren en ervaren door natuurmandala’s te leggen. In de kloostertuin zullen we een mandala leggen met natuurlijke materialen, die je zelf verzamelt. De middag wordt begeleid door zuster Elisabeth Luurtsema (claris en woonachtig in Stadsklooster San Damiano) en Melissa Schilderink (religiewetenschapper en werkzaam bij de Franciscaanse Beweging).

Datum: 18 juni

Tijd: 13.30-15.30 uur (inloop vanaf 13.15 uur)

Locatie: Kloostertuin, via de tuinpoort aan de Van der Does de Willeboissingel 12, ’s-Hertogenbosch (poort sluit om 13.30 uur)

Kosten: € 12,50

Aanmelden: shop.franciscaansebeweging.nl

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.

info

www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieKloostertuin, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl