Vandaag is zondag 29 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 20 mei    Evangelie van 2022-05-20
begintijd12:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelInspiratiemiddag - Vreugde
beschrijving

De Minderbroeders Franciscanen organiseren vrijdag 20 mei 2022 in ’s-Hertogenbosch een inspiratiemiddag.

Voor het thema sluiten we aan bij Vreugde, het jaarthema van de Franciscaanse Beweging die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Het verhaal over Franciscus en de ‘ware vreugde’ komt hierbij op allerlei manieren aan de orde.

Het voert te ver om nu dat hele verhaal uit de doeken te doen, maar het mag duidelijk zijn dat vreugde hierin iets anders betekent dan ‘Holadijee’. Dat sluit mooi aan bij de minder blije tijd waarin wij leven, zelfs nu ‘zuster corona’ echt op haar retour is, met de oorlog in Oekraïne en de ondanks de vrolijke voorjaarskleuren toch zorgelijke situatie van natuur en milieu.

Opzet
We beginnen om 12.00 uur met een gedeelde lunch, waarvoor je gevraagd wordt een broodje mee te nemen. Na het eten en bijpraten volgt het inhoudelijk gedeelte met voldoende ruimte voor uitwisseling, afgesloten met een kort gebedsmoment. Om circa 15.00 uur gaan we weer huiswaarts.

Voor de organisatie is het plezierig als je je van tevoren aanmeldt. Doe dat via de mail op franciscusamsterdam@planet.nl of telefonisch bij Anneke Lagerweij (tel. 020-6863325)

info

Anneke Lagerweij
(020) 686 33 25
franciscusamsterdam@planet.nl

locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl