Vandaag is zondag 26 juni  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 26 juni    Evangelie van 2022-06-26
begintijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelSint-Jansprocessie Laren
beschrijving

Op zondag 26 juni 2022 om 11.00 uur wordt weer de Sacramentsprocessie gelopen in Laren.

Twee jaar pandemie heeft overal zijn sporen nagelaten. Daarom tijd om met nieuw elan naar buiten te treden. De oorlog in de Oekraïne en de daaruit voortvloeiende onzekerheid moet ons sterken om te getuigen van ons geloof en te bidden voor vrede.

Onze Sint Jansprocessie biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid om met elkaar deze boodschap uit te dragen en daarom nodigen wij u uit om in het weekend van 25 en 26 juni met ons de geboortedag te vieren van onze patroon, de voorloper van Jezus, Johannes de Doper. Gelukkig mogen en kunnen wij weer uittrekken. De diverse (bogen)comités zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen. Alles wordt in het werk gesteld om er weer een feest van te maken. Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet.

Zaterdag 25 juni;
17.00 uur: De klokken luiden het Sint Jansfeest in.

19.00 uur: Openingslof in de Basiliek, met uitstelling en zegen van het Allerheiligste. In deze viering zal pastoor Vriend celebreren. De Cantorij staat o.l.v. Jim Berben. De Sint Jansbasiliek blijft open tot 20.30 uur.

20.00 uur: Rijtuigen rijden de processieroute.

Zondag 26 juni;
7.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof. Celebrant is kapelaan Mikel Palic.

9.00 uur: Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Hoofdcelebrant is vicaris Bruggink. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud.

11.00 uur: SINT JANSPROCESSIE;
De processie vertrekt vanuit de Basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.15 uur: Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is Mgr. Hendriks, bisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam. De installatie van pastoor van der Peet zal tijdens deze viering plaatsvinden.

13.15 uur: Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de Sint Jansbasiliek.

14.30 uur: Afsluiting van de processie met sluitingslof in de Basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied. De feestelijkheden worden beëindigd door Drum- & Showband MCC met een aubade voor de pastoors op het kerkplein.

De Basiliek blijft open tot 16.15 uur.

Zondag 28 augustus: Herdenking marteldood Sint Jan;
10.00 uur: Eucharistieviering in de Sint Jansbasiliek.

Thema 2022:
Dit jaar is onder invloed van de oorlog in Oekraïne gekozen voor het thema “Op de weg van de Vrede”.

info

www.sintjansprocessie.nl

locatieSint Jansbasiliek, Brink 31
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl