Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 29 mei 2022    Evangelie van 2022-05-29
begintijd10:00 uur
 titelMirakel van Bergen - 600 jaar
beschrijving

Zondag 29 mei om 10.00 uur is de Herdenking van het Mirakel van Bergen in de Petrus en Pauluskerk. Het betreft hier een feestelijke Eucharistieviering voor de gehele regio met Cantor. Wij herdenken tijdens deze viering dat het 600 jaar geleden is dat het Mirakel van Bergen plaatsvond. Hoofdcelebrant is Bisschop Mgr. Hendriks en diverse priesters zullen mee celebreren.

Het mirakel van het Heilig Bloed vond in 1422 in Bergen plaats. Na de Sint Elizabethsvloed in het jaar daarvoor, werd bij de huidige Kapellaan een aangespoeld kistje met gewijde hosties uit de kerk van Petten gevonden. Een jaar later bleek het achtergebleven zeewater veranderd in bloedkleurig stof. Op de vindplaats werd de Kapel van het Heilig Bloed gebouwd en ook na de afbraak bleef de plaats het centrum van devotie.

Stille Omgang van Bergen
Voorafgaand aan deze viering kunt u de Stille Omgang van Bergen lopen. Vertrekpunt vanaf de Ruïnekerk om 6.00 uur. U bent van harte welkom om mee te lopen.

info

rkparochiebergennh.nl/uitgelicht/zondag-29-mei-herdenking-mirakel-van-bergen-in-petrus-en-pauluskerk

locatiePetrus en Pauluskerk, Dorpsstraat 20
plaatsBergen (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl