Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 21 maart    Evangelie van 2024-03-21
 titelWereld Downsyndroom Dag
beschrijving

Sinds 2006 wordt op 21 maart wereldwijd ‘Wereld Downsyndroom Dag’ (World Down Syndrome Day) gehouden. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen. Sinds 2012 is ‘Wereld Downsyndroom Dag’ een door de Verenigde Naties officieel erkende dag.

Het syndroom van Down is een aangeboren afwijking die gepaard gaat met een verstandelijke beperking, typerende uitwendige kenmerken en soms met bepaalde medische problemen. Het wordt veroorzaakt doordat het erfelijk materiaal van chromosoom 21 in drievoud voorkomt (in plaats van in tweevoud). Vandaar ook de datum van 21-3 voor ‘Wereld Downsyndroom Dag’.

In Nederland zijn er activiteiten van de Stichting Downsyndroom (SDS). In Vlaanderen draagt men op 21 maart twee verschillende sokken om betrokkenheid en steun te tonen aan personen met het syndroom van Down en om te tonen dat verschillend zijn OK is.

info

www.downsyndroom.nl
www.downsyndroom.eu
www.deupsidevandown.nl

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl