Vandaag is donderdag 11 augustus  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 30 juli t/m zaterdag 13 augustus    Evangelie van 2022-07-30
 titelStaptocht - Franciscus van Assisi
beschrijving

Een jarenlange traditie gaat verder. De tweejaarlijkse Franciscaanse tocht naar Assisi dompelt je 14 zomerse dagen onder in een intense ervaring…

Staptocht in het spoor van Franciscus van Assisi
30 juli tot en met 13 augustus 2022

Op stap gaan met een groep onbekenden. Op pelgrimstocht naar wat jou nog vreemd is, spreekt dat je aan? Wil jij wel eens achterlaten wat bekend en vertrouwd is? Durf jij een uitdaging aan? Onze tocht is alvast een mooie uitdaging voor je lichaam én je geest. We stappen ongeveer 230 km door het prachtige en bergachtige Umbrië. Franciscus van Assisi is er nooit ver weg. We genieten van het landschap en vooral van het samen onderweg zijn. Tussendoor maken we tijd voor gesprek, uitwisseling, bezinning en ontspanning.

Dit beleef je niet alleen. In 14 dagen groeien we van een verzameling onbekenden naar een groep tochtgenoten. Je krijgt de kans om te zijn wie je bent en te groeien in kracht. Soms moet je alles achterlaten om jezelf, anderen en het onbekende te verkennen. Franciscus was daarvan een schitterend voorbeeld!

We klimmen op de tocht over bergen, kronkelen door valleien en slenteren in pittoreske stadjes. We verdwijnen in vergezichten, dalen af in grotten, drinken uit bronnetjes, genieten van natuur en tochtgenoten. Onderweg op onze pelgrimstocht komen we voorbij prachtige eeuwenoude kloostertjes die ons gastvrij onderdak bieden. Franciscus van Assisi is de leidraad van onze tocht. Zo wandelen we in tien stapdagen (met daartussen een dag in de kunststad Spoleto) doorheen het groene hart van Italië naar Assisi. Daar nemen we twee dagen de tijd om rustig kennis te maken met de stad, haar typische sfeer, steegjes en gebouwen en vooral met zij die in deze stad zeer dichtbij zijn: de heiligen Franciscus en Clara.

De tocht, reeds de 23e editie, belooft weer een prachtige ervaring te worden. Het wordt zoals steeds een (fysiek redelijk stevige) staptocht onder de warme, zuiderse zon, waarbij we openstaan voor de Franciscaanse spiritualiteit (zowel via de contacten met Franciscaanse plaatsen die we bezoeken of waar we overnachten, als via het inhoudelijk aanbod dat we bieden) en waarbij we die twee weken sober en eenvoudig leven (op het vlak van overnachtingsplaatsen, rudimentair sanitair, enz.).

​Iedereen met een goede fysieke conditie die bereid is deze voor vertrek goed te onderhouden en al stappend bij te werken, kan deze tocht aan. Motivatie is erg belangrijk. Echt sjouwen is er niet bij, want de bagage wordt vervoerd en er wordt voor ons gekookt. We slapen in kloostertjes en parochiezaaltjes. Maar de echte liefhebber legt zijn slaapmatje buiten onder de beschutting van de sterren en wordt wakker met het eerste licht. Veertien dagen lang zijn we een deel van de natuur.

info

Stijn: stijn@franciscaansleven.be
Benny: benny.bilsen@gmail.com
www.franciscaansleven.be/staptocht.html

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl